Sunday, November 25, 2012

Bercerai susu

Assalamualaikum, 
Dah lama benar rasanya aku tak meng'update; blog ni..dah macam aper2 dah ....hari ni just berkongsi pasal aku nak melepaskan susu badan untu Raffeq...Bukannya aper umur dah masuk 2 tahun lebih, rasanya dah boleh dah nak ceraikan susu...Dalam proses ni kadang2 rasa kesian plak bila dia duk mintak nak menyusu..tapi aku buat tak endah dah cakap kat dia susu pedas...nasiblah dia dengar....Aku just sapukan bwg putih yg telah ditumbuk...sekali dia cuba terus tak nakk......lepas tu kalau dia merengek mintak susu..aku terus cakap susu pedas....

Hari ni dah masuk hari ke-2 , taklah mergam sangat..tapi masa nak tidur jer dia kuat meragam..maklumlah ..kebiasaannay dia tidur sambil menyusu..tu yg buat aku makin kesian...Semalam kul 2.30 dia bangu dan menangis nak menyusu...mengamuk2 lah dia..last2 aku buatkan susu botol..mula2 tak nak..tapi akhirnya habis jugak setengah botol...lepastu dia bangun main plak..adusla....org nak tdo..dio nya bangun main2 plak....tak th dia tido kul beraper, tengok2 dah tdo kat sebelah.....

Semoga semuanya ok..kalau dia dah mula nak menyusu botol dah kira bagustu..aku pon legaa..cuma seharian ni duk menahan sakit bengkak susu..tapi aku dah tahu itu perkara biasa bagi ibu2 yg bercerai susu..proses normal......harap2 taklah lama sangat...Harap2 raffeq tak meragam dah malam nanti...
Mama doakan Raffeq dapat menyesuaikan diri tanpa susu badan mama...Amin

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP TEN MEMBER VISIT

Laguku

Kau yg merubah segalanya..
kau sebenarnya yg mencuri hati
aku yg masih meratapi kehancuran
cinta lalu yg tak kesampaian

Apakah aku yg terburu-buru
cuba melupakan peristiwa lalu
atau mungkinkah ku terpesona
pada kejujuran yg engkau berikan

Tercipta suatu ikatan ...
Yg kita bina dari kehancuran
Masa silamm.....
Oh tuhan...
Kau restukanlah cinta indah
bagai pelangi kekal abadiey

Masih jauh sayang perjalanan kita
Pasti ada yg beronak duri
Namun tiada yg berubah rasa
Kerna ku tahu kau saja di hati..