Sunday, May 29, 2011

Roti Jala

Hidangan petang sampai ke malam for today ~29.05.2011~
Kebetulan cik hubby beli roti canai pesanan dari anakanda...jadi tak pyh susah2 buatkan kuahnya..guna kuah kacang dhal & kuah kari roti canai tu jer....kik..kik...cepatlah keje aku...( nampak sangat malas )...

Nasi Ayam

Lunch for today ~ 29.05.2011~
Aku masak Nasi Ayam..Mulanya nak masakNasi Ayam Hainan, tapi cik hubby kata takut tak sedap kalau tak goreng ayam..nampak putih mcm tak sedap jah....hihi..so aku pon peraplah jugak ayam tuh..dan bakar sekejap nak bg dia nampak keperangan....resepi ni lebih kurang sama mcm yg aku buat dulu..Cuma yg bezanya kali ni aku blend beberapa helai daun pandan dan masukan ke dalam beras nak bg ada warna hijau sikit & nasi pon baunya wangi jer....

Sedia untuk disantap oleh anakanda ku....

 Kali ni ayam ni aku bakar  jap..lebih kurang dalam 15 minit, tak pyh bakar 
lama2 sebab aym tu dah masak dah..Cukup senang & simple jer.Saper2 yg nak cuba resepinya boleh search
kat ats..Bukan aper rasa mls nak salinkan resepinya kat sini..hihi2..jgn mare!!!!

Makaroni Bakar


 Teringin nak buat & nak makan benda alah nih, bila jalan2 & singgah di blog kawan2... Masih ingat lagi masa form 1, dalam kelas ERT ( Ekonomi Rumah Tangga ) aku pernah masak benda ni....& ini merupakan kali ke-2 aku memasaknya...dah lama ..so memang x ingat dia punya resepi..jadi aku survey kat internet...biasanya aku ni kalau ambik resepi agak2 jer..tak ambik sepenuhnya..yg ni pon sama kalau x silap aku tengok resepi ni dalam blog http://resepisedap.blogspot.com tapi cara & bhn2 nya aku letak ikut cara aku, sebab ada bhn2 yg takder kat dapurku..so aku letak mn yg ader jer..Jadi tuan punya resepi jgn marah yer!!....Ini resepi yg aku buat...

Resepi Makaroni Bakar

150 garam Makaroni ( direbus & ditoskan )
isi ayam dicincang aku guna dalam 3 ketul isi ayam
2 biji bawang putih & 1 biji bawang besar dipotong halus/dicincang
sedikit marjerin utk menumis bwg.
1 sudu serbuk kari
1 sudu perisa cukup rasa
secubit gula
sedikit serbuk lada sulah
sedikit air
4 biji telor
sedikit carrot dipotong dadu & daun bawang
3 keping keju

Cara2nya

Panaskan kuali dan cairkan marjerin. Kemudian tumis bawang sampai wangi, masukan isi ayam serta carrot. Masukan sedikit air dan semua bhn perisa, masukan 2 biji telor kacau bagi rata dengan bhn2 tadi kemudian masukan makaroni kacau sampai masak.Tutup api.Sediakan loyang, sapu sedikit marjerin dalam loyang & masukan makaroni. Bahagian atas sekali letak keju. Sebelum dibakar blend 2 biji telor & tuangkan ke dalam loyang yg berisi makaroni tadi. And then bolehla dimasukan ke dalam oven & bakar selama 30 minit /sehingga makaroni bertukar menjadi warna kekuningan.

Saturday, May 28, 2011

Bingka Pandan

Assalamualaikum semua..Apa khabar??
Harap2 semuanya sihat-sihat belaka..kemana agaknya cuti sekolah musim ini??tak kira ke mana anda pergi bercuti harap semuanya bergembira...Actually dah lama aku tak bersiaran di sini, almaklumlah...tak berkesempatan..apapon untuk tidak menghampakan pengunjung2 blog aku ni ( ewahh..ewahh..bunyinya macamlah ramai sangat yg sudi berkunjung )..hehehe...aku cuba jugak untuk meng'update' cerita2 terkini dariku di Blog Keluargaku Syurga Ku ini...
Hari ni baru berkesempatan nak masukan gambar Bingka Pandan yg aku buat hari Khamis lepas, sebenarnya buat utk bawa g Pasar Tani, tapi..kebetulan mak dan adik2 aku datang umah..so aku hidangkan sebagai juadah untuk mereka...Mintak maaflah yea!!!Bingka ku ini sedikit hangus...hihihi....


Tu diaaaa......rupanya Bingka aku ni...hangit sedikit, tapi taklah rasa pahit..boleh dimakan lg bhg atasnya..tetapi sedap....Aku dah lupa ambik resepi kat blog saper, sorrylah yer tuan punya resepi..masa tulis tu tak ingat nak tulis nama blog, apapon terima kasih kerana hasilnya memang sedap..saper2 yg nak cuba aku tolong salinkan resepinya di sini.

Resepi Bingka Pandan

Bahan2nya
1 cawan air daun pandan 
( sedikit pewarna hijau )
3 cawan santan
( aku guna 2 cawan santan pekat , 1 cawan air biasa )
4 biji telor gred A 
( aku guna 2 biji telor gred double A & 1 biji telor Gred C
3 cawan gandum
11/4 cawan gula 
secubit garam

Cara2 Menyediakannya
Aku just blend kesemua bahan2nya & tapis ke dalam loyang. Kemudian bakar selama 45 minit.

Saper2 yg nak try, di alu-alukan...

Wednesday, May 25, 2011

Sup Tulang Lembu

Sup tulang lembu....enak dimakan begitu sajaa.....hi3x.....
Lauknya dah habis, baru sempat nak tonjolkan kat sini,..Resepinya aku just tengok arahan kat plastik Pperencah Sup Tulang Alissa ) tak yah pening2 nak cari resepi lain...kalau saper nak try bolehla dapatkan perencah sup tersebut...tak kurang hebat rasa keenakannya berbanding guna perencah sup jenama yg lain....,biasa aku guna perencah sup bunjut adabi ..sekali sekala tukar selera......tu yg try jenama Alissa.....

Monday, May 23, 2011

Puding Jagung


Baru boleh update puding yg aku buat 2 hari lepas..Puding jagung kegemaran cik hubby aku, semenjak 2 menjak ni susah nak on blog maklumlah sikecik dah pandai mengacau dah..nak kena tunggu dia tidur dulu baru boleh layan internet!!!wadusss...susah bangat dong!!!!....hi3x..
Untuk tidak panjangkan cerita jom layan resepi puding nih..Nak dapatkan resepi asal KLIK SINI
Kalau mls nak klik situ..kat sini aku tolong tepek kan resepinya..

BAHAN2NYA
1 Cawan Tepung Kastard
1 1/2 cawan santan ( aku guna susu cair + santan )
2 cawan air
3/4 cawan gula
1 tin jagung manis ( boleh blend kalau nak )

CARA2NYA
1. Campurkan kesemua bahan2 dan kacau di atas api.
2. Kacau sehingga adunan menjadi pekat dan berkilat.
3. Tuangkan ke dalam acuan atau loyang.
4. Biarkan sejuk, kemudian boleh dipotong.


Tuesday, May 17, 2011

Lempeng Coklat Rice

 Jom layan gambar Lempeng aku jap...Masak utk anak teruna aku nih!!! mengadu lapar..padahal dah mkn nasi lepas maghrib tadi..sejak tak menyusu ni..dia kuat makan, kejap2 nak mkn...tak tahu nak masak aper, terpikir nak buat lempeng nih...sajer letak coklat rice tu...sebab dia memang suka....kalau tak biasa mkn dengan susu jer...tapi ubah sikit, nak bagi dia selera...

 Asyik makan2 jer...perut aku pon dah buncit dah..hihi..byk spare part yg timbul..hihi...
tambah2 duk makan mlm jer..apa ke tidaknya, masak utk anak...mak mesti nak mkn jugak...tup2 mak yg lebih2 mkn..ank tak pon....hihi....

Kek Gula Hangus

Semalam sambil duk tunggu nak tengok perlawanan bola sepak antara
pasukan Kelantan vs Selangor, sempat lagi aku buat kek ni..dah lama rasanya tak 
buat, dulu masa zaman2 sekolah rajin jgk aku buat.. menjamu kawan2 yg bertandang ke rumah...Ni tak tahulah jadi ke tidak..bila dah
lm x buat ni..takut tak menjadi jer...kek ni kadang susah jugak nak jadi, tak kena caranya kek  jadi mampat.....hi3x...
Tapi Alhamdulillah....nasib baiklah jadi, lembut gitu...makan masa panas2 suam..lg sodap...!!!!

Dah masak kek aku....Inilah hasilnya..
sempat lah makan sambil tengok bala..tapi Cik hubby aku 
tak berapa suka sangat kek ni....dia memang camtu tak suka benda2 yg manis...
aku & ank jer makan, dia ambik sekeping jer......Ank sulong aku mkn punyalah banyak
dekat nak sampai 1/2 biji kek tu dia makan......lepas tambah2....hihi3x..
sedap katanya.....

 Saper2 yg nak cuba buat aku sediakan resepinya di sini...Resepi ni aku 
tak ingat ambik ngan saper..tapi dari dulu lagi kalau buat 
Kek Gula Hangus ni aku memang gun a resepi nih.....

Bahan-Bahannya
4 Biji Telor
1 cawan gula
1 cawan air panas
1/2 tin susu pekat
1 sudu teh soda bikarbonat
1 cawan gandum
2 sudu besar marjerin

Cara2 menyediakannya

1. Gula dicairkan hingga warna menjadi keperangan
2.Selepas itu masukan air panas & biarkan mendidih.
3. Masukan marjerin sehinnga cair, tutup api & biarkan air gula sejuk.
4. Pukul telor sehingga kembang / blend jer ( aku blend jer )
5. Bila telor dah kembang masukan susu pekat, blend sehingga sebati.
6. Kemudian masukan air gula yg telah disejukan, blend sampai sebati
& masukan tepung gandum bersama sodabikarbonat.Blend sampai sebati.
7. Kemudian perap adunan tadi seketika .Selepas itu bolehla dibakar selama 45 minit.


Sunday, May 15, 2011

Selamat Hari Guru

Dikesempatan ini aku ingin mengucapkan 
Selamat Hari Guru kepada semua GURU tidak kira di mana anda berada. 
Segala jasa & pengorbanan mu akan tetap disanjung...Kepada guru yg pernah mengajarku kalian tetap dalam ingatan..sesunguhnya kepayahan & keperitan mu dalam mendidik anak bangsa akan terukir jua sebuah senyuman yg manis bila melihat kejayaan yg dikecapinya.....

Guru..
Sesungguhnya engkau ibarat lilin
membakar diri  dikala menerangi kegelapan insan lain 
yg bergelar anak murid
Guru..
Tunjuk ajarmu amat bererti
Segala ilmu yg kau berikan
Segala penat lelah mu dalam mendidik ku
Jelas....terbukti...kau sanggup berbakti
demi anak bangsamu ini.
Guru...
Terima kasih yg tidak terhingga
Segala jasa2 & pengorbananmu..
akan tetap ku kenang..
sesungguhnya kalian tetap diingatan.....




Ikan Sambal Berlada


Dah dua tiga  hari bloger bermasalah..tak dapat nak n3...
ingatkan internet aku yg problem..nak jugak tepek gambar ikan yg aku msk dua 3 hari lepas..tak sah kalu x masukannya..hi3x...kawan2 jgn marah plak yea!!!

Wednesday, May 11, 2011

Raffeq Anakku Sayang

 Pejam celik, pejam celik..dah nak masuk 8 bulan si baby Rafffeq ni...bukan main tembam lagi dia...apa ketidaknya, selera makannya bukan main lagi..suka tengok bila tak berbaju..makin nampak ketembanannnya...hi3x...

 Dan sekarang ni dah pandai berposing..bila nak snap gambar dia..bukan main lagi tersenyummm....
Tapi dalam 2 3 minggu ni..dia dah pandai bangun, nak panjat segala benda yg boleh dipanjat..terkejut jugak sebabnya begitu cepat proses perkembangannya...tak sama dengan abang dulu..abg dulu 10 bulan baru boleh bangun...

 tengok bukan main lagi...

 Smiles.....Klik!!!!!


 hati2 nantikan jatuh......

 eik..apasal tiba2 kuar gambar kasut plak ni???emm..mcm tak paham2 plak..ga,mbar selingan..sajer nak tunjuk kasut baru nih....!! First time beli kasut utk baby Raffeq....

Comel tak???pening kepala nak memilih...byk sangat yg comel2.
kalau utk baby girl lagilah comel..
Baby Raffeq cepat2lah membesar..tak sabar nak tengok dia berjalan nati...
Mama Love You...muahhhhhh!!!!!

Monday, May 9, 2011

Hari ini..My Besday.....

Terharu, gembira & bermacam-macam lagi perasaan ini...bercampur aduk apabila mendapat wish besday daripada 2 insan yg amat ku sayang...pagi2 lagi Cik hubby & ank sulong aku nyayikan lagu besday utk aku....hi3x.....oooohhhh...sungguh terharunya.....Terima kasih my dear....i love you so much........& mana hadiahnya?????takder hadiah pon x per janji ingatan tu pon dah cukup....tapi macam yg dah lepas2 biasanya.....aku yg pergi beli sendiri..kalau nak harapkan dia beli memanglah tak ....biasanya dia bg duit suruh aku p beli sendiri apa yg aku nak..kdg2 tak best jugak kan mcm tu..x suprise org kata......Duk tengah pikir ni nak beli aper..jap lagi nak kuar p kedai ni....

Kepada kawan-kawan yg wish jugak..aku ucapkan terima kasih banyak2..semoga doa kalian akan di makbulkan oleh Allah S.W.T.Kepada mu Ya Allah, aku bersyukur kerana masih lagi memanjangkan usiaku sehingga ke hari ini, Kau limpahkanlah rahmat mu buat ku..semoga hari2 yg ku lalui sentiasa mendapar keberkatan..Amin....

Sunday, May 8, 2011

Hidangan Hari Ini


Malam ni dingin & sejuk, alkmaklumlah hujan turun dengan lebatnya kat luar tu..Memandangkan dua2 hero ku telah pon tidur, aku ambik masa sikit sebelum tidur nak update blog.Sekarang ni susah sikit nak layan FB n Blog..Maklumlah si kecik dah pandai mengacau mama dia nih!!!jadi kena curi2 masa dia tdur jelah....Sebenarnya tiada apa yg penting sangat nak dituliskan kat sini, just nak masukan menu yg aku masak tenghari tadi...Ikan Percik & Sup Sayur, takder yg special pon....

*
*
*

Emm..2 ekor jer...Cukuplah utk kami 3 beranak, dah lama tak merasa masakan ni,
bakar guna oven ni tak rasa sedap mcm bakar guna bara api..tapi nak buat camner tak cukup masa nak bakar guna bara api..paham2 jelah, sejak ada baby nih..kena masak yg paling ringkas & cepat siap jer..nantikan kalau masak benda yg remeh temeh..jenuhlah nak siapkan..kalau baby dah terjaga dari tidur..Nak masak kena tunggu dia tidur dulu..kalau tak susah lah sikit...

 Ini Sup Sayur, Buat kuah untuk anak sulong aku, kalau tak asyik2 mkn dgn kicap jer...
Tak kira ada lauk apa sekalipon, kicap tak pernah ditinggalkan..kadang2 kita tengok kesian plak...
Asyik2 kicap jer jadi kuah nasinya...Tak tahulah , sedaplah gamaknya mkn nasi dgn kicap nih!! Kat rumah ni, kalau bab2 sayur mayur ni, aku jer yg tukang makan nya..org lain bukannya mkn sangat, Aku kalau ada sayur ni, takder lauk pon takper...kadang2 ratah gitu jer...

Nasi Putih + Sup sayur untuk aku.....merasa dulu....hi3x...
Inilah hidangan untuk hari ini 08 Mei 2011.
Alhamdulillah....bersyukur kerana dimurahkan rezeki untuk menikmati hidangan / juadah  
kurniaan dari mu Ya Allah.....

Mother's Day cake from Puan Ros


Sempena Mother's Day hari ini... Puan Ros telah bermurah hati utk menghadiahkan
Kek Coklat ini kepada ku yg baru berjinak-jinak dgn dunia blog ini...
Bukan sajer utk aku tapi utk kawan2 yg lain jugak..
anyway terima kasih banyak2 Puan Ros yer!!!!

Di kesempatan ini aku mengambil kesempatan untuk mengucapkan 
Selamat Hari Ibu kepada semua kaum Ibu diseluruh dunia.,.tidak jugak lupa Selamat Hari ibu  untuk ibu ku..Semoa pengorbananmu akan diberkati oleh Allah S.W.T

Puding Roti Pelangi


Dah lama nak buat puding roti ni, tapi baru sampai seru aku buat...bila tengok kat dalam blog member2 lawa jer diorang buat..Ini pon aku buat hari jumaat lepas gak..letak sekali ngan kuih lapis kat Pasar Tani,.pon habis jugak..ni suka nak buat lg nih!!!kali ni aku guna rcesepi sendiri .


Inilah dia Puding Rotiku yg belum dipotong..nampak cantik kan???hi3x....

Guna Pisau biasa..x cantik sangat..pisau utk potong agar2 tertinggal umah mertua..lupa nak ambik..Puding Roti aku ni lain sikit..biasanya org letak susu cair..tapi aku letak santan..memandangkan x stok susu cair kat dapur...malas nak g beli kat kedai tu guna apa yg ada..tp sedap jugak rasanya...


Resepi Puding Roti Pelangi
Bahan2nya
Serbuk agar2 10gm
3 Gelas air
2 Gelas santan
1 Biji telor
3 Keping roti
2 sudu susu pekat
1 susu marjerin
pewarna merah, hijau & kuning

Cara2 menyediakannya
1. Panaskan gugusan sehingga air mendidih
2. Kesemua bhn2 tadi kecuali serbuk agar2 & air,  blend sampai sebati.
3. Sementara tu masak agar sehingga mendidih, kemudian masukan bhn2 yg diblend tadi.
4. Masak sehingga mendidih. Kemudian asingkan agar2 yg telah dimasak
kepada 3 bhg & letak pewarna yg kita suka.
5. Masukan ke dalam loyang berselang seli. Kemudian bolehlah kukus selama 1/2 jam..

Kuih Lapis


Baru berkesempatan nak masukan kuih yg aku buat pada hari Jumaat lepas..
buat utk letak kat pasar tani...Alhamdulillah....murah rezeki..semuanya habis minggu depan boleh buat lagi nih!!!


 
Aku tak ingat dah rujuk resepi yg mana satu..byk sangat aku tgk kat dalam internet...
tapi resepinya seakan-akan sama jer....
Kalau nak cuba aku aku sediakan resepinya di sini..

Bahan-bahanya
1 cawan tepung beras
1/2 cawan tepung gandum
2 cawan santan pekat ( resepi asal guna serbuk santan )
2 cawan air
secubit garam
1 cawan gula

Cara2 menyediakannya
1. Panaskan gugusan
2. Masukan kesemua bhn2 dalam blender & blend sampai sebati
3. Tuangkan ke dalam bekas, jadikan 2 bekas ( adunan tadi )
4. Satu bekas letak pewarna merah & satu lagi warna hijau ( aku buat )
( warna ikut suka )
5. Masukan dalam loyang satu lapis demi satu lapis..
6. Kukus selama 5 minit utk lapisan pertama.Selepas itu,
7. Masukan lapisan kedua biarkan 5 minit, begitulah seterusnya selang seli 
sehingga lah adunan td habis...
,

Wednesday, May 4, 2011

Cucur Udang Lagi

Petang ni kat sini hujan....kalau hujan, perut mesti lapar..tambah2 Cik Hubby aku mintak buatkan cucur ni..tu aku cepat2 buatkan..nantikan takut merajuk jer..kalau dah merajukkan susah plak..kik3x....Dengan penuh kasih sayang nya aku pon masuklah dapur utk menyiapkan cucur ni...sambil duk memintas sikecik ..sambil aku duk menggoreng cucur...mak oii..bukan main letihlah ...yealah, si kecik taknak tidur, biasa kalau nk masuk dapur dia tidur..kalau tak nak kena memintaslah......habis semuanya disapu dgn baju..sekarang ni tengah mengengsot...tak pyh sapu lantai dah sekarang nih..habis disapunya......
Sambil jaga si kecik sambil memasak..Akhirnya siap jua cucur udangku yang lembut sekali...



Masih panas lagi nih...siap sedia dihidang..menunggu Cik Hubby & puter sulong ku balik dari mengaji Quran...makan dengan TTeh O panas..sedap jugak....Selamat Menjamu Selera Yea!!



Alkisahnya.... Hari sabtu lepas 1mei 2011 aku g dengar taklimat utk sambung belajarlah konon2nya.Yang dianjurkan oleh Yayasan Islam Kelantan ( YIK )member aku ada bgth kalau saper2 nak sambung Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah , bolehla datang...Jadi aku bersama Cik Hubby & anak2 pagi2 lagi bertolak...dengan penuh semangat nih..siap bawa si kecik sekali..

Jenuh jugak duk ulang alik dari dewan ke tempat parking kereta...bukannya aper si kecik aku tinggalkan dalam kereta adik yg jaga..tapi biasalah diakan nyusu badan..so nak kena bg susulah...taklimat start kul 11..kira lama jugak lah menunggu..ingatnya nak datang lewat..tapi pendaftaran kul 8.30pg  tu yg kena datang awl....
Sambil-sambil tu sempatlah jugak snap gambar 2 3 keping sekitar kat bangunan YIk ni....itupon anak sulong aku yg tuykang ambiknya....hi3x..kira oklah jugak dapatlah aku selitkan kat sini...




Itu sajerlah gambar yg sempat aku ambik.... kalu ikutkan memangnak  posing lagi..tapi mcm biasalah Cik hubby aku ni bukannya sporting sangat...tambah2 masa ni si kecik meragam..laparlah agaknya..bercampur dgn mengantuk nak tidur...
Berbalik pada cerita taklimat tadi sebenarnya...sebenarnya DPLI yg dianjurkan oleh YIK adalah kerjasama dengan UPSI..saper yg nak belajar kenalah tanggung kos sendiri...and then yg bekerja tu bolehlah buat personal loan...yurannya selama setahun sebanyak rm 11,000...rasanya aku nak kena pikir dulu ..tapi borang dah diisi dan dihantar..bukan main lagi semangatnya.....balik umh pikir 2 kali nak ke tak nak...Bukannya aper, sekarang ni dalam proses nak bina 'teratak impian'..byk jugak nak kena pakai duit..Aduhai..sana duit sini duit..nampak gayanya......tak jadi nak sambung nih!!lagipon penyelaras cakap tak menjaminkan kerja mcm yg kita belajar DPLI anjuran KPM..tu yg jadi serba salah.....Tapi..kalu tak masuk kan, takut menyesal plak...kalau tahun depan ada lagi takper..takut dah tak der dah!!!!!...Ya Allah berilah petunjuk Mu..

Selesai sudah taklimat, ajak cik hubby g KB Mall..tak rancang nak pergi, last munite...tak sangka ada sales...murah2 giler baju2 baby.. dahla aku x bawa duit mas...duit perak pon x berapa nak ader nih...nak shopping camner ni???..hihi3x...apapon sempatlah jugak beli beberapa helai baju utk baby..Sebelum balik sempat jugak kitaorang makan tengahari kat MC D...inilah rutin kalau pergi Kb..yealah kat Tanah Merah manalah ader MC D..( darat jah bunyinya )...hi3x...tapi..sayangnya...tak sempat nak ambik gambar...Lebih kurang 3 lebih kita sampai umah...ooohhh..hari yg sungguh memenatkan...
 

Tuesday, May 3, 2011

Sotong Sos Gratiam

Hari ni dah masuk hari yg ke-3 dalan bulan 5/2011..dan ini merupakan n3 aku yg pertama kalinya utk bulan ini...sebenarnya dah kehabisan idea dah..tak tahu nak cerita aper...tapi hari ni bila dah masak2 tuh, rasa nak masukan kat dalam blog ni...cuba resepi yg aku tgk kat dalam majalah WANITA....

 Inilah dia....Sotong Sos Gratiam namanya.....pernah dengar tak???
bunyi macam pelik jer kan???
tapi tak sepelik nama utk memasaknya....
Untuk itu aku sertakan resepi yg aku mabik kat dalam majalah wanita...

Bahan2nya

100gm sotong-dibersihkan dan dipotong
50gm bawang putih
1 sudu besar sos tiram
Sedikit garam & gula sebagai penyedap rasa

Cara membuatnya

1. Goreng sotong hingga garing dan angkat
2. Bagi menyediakan sosnya bawang putih dikisar halus dan ditumis
3. Masukan sos tiram dan sedikit air garam bersama gula secukupnya
4. Akhir sekali campurkan sos bersama sotong.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP TEN MEMBER VISIT

Laguku

Kau yg merubah segalanya..
kau sebenarnya yg mencuri hati
aku yg masih meratapi kehancuran
cinta lalu yg tak kesampaian

Apakah aku yg terburu-buru
cuba melupakan peristiwa lalu
atau mungkinkah ku terpesona
pada kejujuran yg engkau berikan

Tercipta suatu ikatan ...
Yg kita bina dari kehancuran
Masa silamm.....
Oh tuhan...
Kau restukanlah cinta indah
bagai pelangi kekal abadiey

Masih jauh sayang perjalanan kita
Pasti ada yg beronak duri
Namun tiada yg berubah rasa
Kerna ku tahu kau saja di hati..