Sunday, January 31, 2010

LAGU INI MENGINGATKAN AKU PADA SAHABAT LAMA....

---ANDAI DAPAT KU UNDURKAN MASA---
Dalam usikku merajuk seketika
Laluku pergi meninggalkan dirimu
Tanpa ku dugaLilin menjadi bara
Gurauanku jadi dilema prasangka
Kau menyangka aku pergi kerna dia
Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
Belum sempat ku jernihkan suasana
Engkau pula yang hilang
Entah ke mana
Puas sudah ku mencari
Ku tinggalkan pesan
Ku kirimkan berita
Agar dapatku temui dirimu
Umpama sebutir permata yang sirna
Andai dapat Ku undurkan putaran dunia
Inginku ubah semula kata
Dan tingkahlaku ku yang salah
Agar kita dapat seiring
Di mercu asmara Tak ingin lagi
Dan tak mahu lagi berpisah
Bukan dengan kerelaan hati
Penyesalan yang tiada kesudahan
Ku tersepit dalam jerat sendiri

Saturday, January 30, 2010

LAMANYA AKU TAK UPDATE BLOG NI...

Dah berminggu rasanya aku tak update blog nie..bukan aper aku tak tau aper yg nak diceritakan..takder benda-benda yg menarik untuk dikongsikan bersama..baisalah rutin harian seorang surirumah...apa lagi yg nak di buat....seperti yg kita sedia maklumlah....heheheh....waluapapun..keje tetap tidak habis....keje..keje...keje......selagi hidup semua tu tak boleh lari...saper kata duk kat umah best...yealah bunyi je org yg tak keje ni..best duk kat umah..tapi sebenarnya..taklah best sangat.........huhu..
sekarang ni nak kena spare masa untuk ajar ank buat keje sekolah plok....alkmaklumlah..ank dah masuk tadika....tapi aku ni jenis kepala angin...sekali ajar..ok lagi...dua, tiga kali..mulalah nak marah....kasihan anakku.......!!!
Dua tiga hari ni tak berapa sihat...satu family kena demam.....mula-mula anak aku, lepas tu aku sendiri and then my hubby plak...aaku pon duk sakit badan...lenguh-lenguh kaki...tak taulah kot..kot..itu petanda nak dapat baby baru ..hehehe....mungkinlah...!!!!apa pon annti aku terima aje..mungkin itu rezeki diawal thn......siapa sangka kan????lagipon si Mifzal tu dah besar dah...kesian jugak kat dia..takder kawan...kejap2 ty bila nak dapat baby....huhu.....
Apa lagi ek..aku nak cerita..rasanyer cukup jelah..aku ni bukannya pandai nak mengarang..setakat tulis biasa-biasa tu bolehla..kalu nak guna ayt yg berbunga-bunga tu memang tap dapetlah......ok..babay........

Monday, January 25, 2010

BERUNIFORM SEKOLAH DAH..............




Suka tengok anak aku berpakaian
sekolah...nampak lebih matang...hehe....yelah dah besar dah anak mama nih!!!tapi still manja lagi....maklumlah org takder adik ...tapi rasanya...Coming soon............huhu...
Macam-macam aksi dia buat....time lepas minum susu...dan tunggu driver hantar..hehhehe...dariver tu saper lagi..hubby akulah...

Saturday, January 23, 2010

Planing lain..jadinya lain......

Tibalah hari yang ditunggu ( SABTU 23.01.2010 ) konon-kononya nak p jalan2 cari makanlah....pada awalnya kitaorang planing nak ke KB Mall..tapi last minit ubah fikiran nak ke GIANT plak...nak pergi tengok Giant yg baru bukalah katakan...takde yg menarik sangat kat Giant ni...di tingkat atas byk lagi tempat yg belum di buka, kebanyakannya dalam proses penyelenggaraan...tapi apapon kami naik jugak survey2 kot2 ada tempat yg menarik...jalan punya jalan jumpalah tempat permainan kanak-kanak...apala lagi anak aku pantang tengok ada permainan..mula lah dia mengamuk nak naik ....utk tidak mengecewakan hati anak..aku pon bagilah dia naik motor bergerak dgn kereta bergerak yg sediakan RM 2 per 5 minit.....sementara anak aku duk asyik main benda tu aku pon sempatlah ambik gambar dia...

Tengok ni..mula2 malu nak naik..lepas tu tak nak turun daaa........

Tak puah hati lagi ni..nak naik kereta plak...takpelah "kasi can" sama dia hari ni..huhu...
Lepas layan karenah si mifzal tu aku ambil kesempatan nak p pusing-pusing tengok apa yang patut nak dijadikan buah tangan utk diri sendiri...sempatlah singgah kat kedai kasut...ada satu kasut tu aku memang berkenan sangat..dan niat dihati memang nak beli dah..tapi yang sakit hatinya..takder size untuk aku plak.....memang hari tu aku balik umah dengan perasaan yang tak puah hati sangat.....tambah2 anak aku dah mula meragam...biasalah time2 dia boring mulalah dia nak mengamuk...last2 aku ajk hubby aku balik je.................takder aper2 yg sempat aku beli..mkn pon tak sempat..nasib baiklah sebelum bertolak dah mkn nasi......kalu tak memang kebuluranla..........hubby aku pon dah paham..kalu mcm tu memang sah aku tak puah hati.....( Paham takper!!)..

Wednesday, January 20, 2010

RONDA-RONDA SENDIRIAN ...........


Hari ni sempat aku g pusing2 kat kedai sambil membelek baju-baju...manalah tahu kot2 ada yg berkenan..sebenarnya tengah mencari hadiah utk anniversary esok..tak taulah nak beli apa....tengok2 lah dulu.....jalan punya jalan aku singgah kat pasaraya ANEKA...kebetulan pada masa tu sesi derma darah di pasaraya tu...sempat juga aku check tekanan darah aku....alhamdulillah tekanan darah aku ok je....'"molek" kata nurse tu....dia kempen aku suruh deengrma darah..taknaklah aku..takut weiii....!!!.pada masa tu aku tgk ada penimbang..so tanpa berlengah lagi aku pon naiklah..oii.............nampak je kecik aku ni...rupa-rupanya berat aku dah mencecah 49kg...huhu...makin naik nampak...tapi kalau naik pon betu la...aku ni mkn banyak...tengok bdn je kecik tapi mengalahkan org yg berbadan besar selera makan...

pusing punya pusing, belek punya belek aku pon terpikirlah nak beli baju jelah kat hubby aku sebagai hadiah...pilih punya pilih aku berkenan lah satu t-shirt tu....taklah mahal sangat..rasanya sesuailah utk hubby aku..so aku pon belilah...kononya nak buat suspen........nak tengok jugak ke baju tu..tak yahlah..baju murah je.....t-shir biasa2 je......sesuailah nak pakai p jln2 & santai je...nak p majlis tak sesuailah..........
dah selesai utk hubby aku...hadiah utk aku pon aku yg belikan sendiri je...........wakil...tapi untuk hadiah aku...mestilah dia kena bagi duit kan???nanti tak lah jadi hadiah plak kalau beli guna duit sendiri....bukannya apa beli sendiri ni sebab aku ni cerewet sikit kalu bab2 ni..sebab tu hubby aku suruh aku pilih sendiri..kalu dia beli nanti aku tak berkenan susahlah plak.............jeng....!!jeng...........!!jeng..inilah baju yg aku pilih sendiri utk diri aku...dah planing nak pakai nanti kuar hari sabtu sempena nak celebrate hari ulangtahun perkahwinan kami....tahun ni takder kek ok!!!!.


hehe...aku kalu bab pilih baju ni..warna hitam menjadi pilihan hati..tak tau naper..mungkin hitam ni sesuai utk di padankan dengan macam2 warna....cantik takk?????tak cantik...............takpelah tapi bg aku ianya tetap menarik dan rasanya sesuai utk aku..huhu..oklah setakat...nilah utk hr ni..rasa letih sangat..nak tdo tak boleh kain bertambun duk menunggu..nak basuh kain dulu..ok bye...!!

Tuesday, January 19, 2010

AKHIRNYA AKU BERJAYA MENYELESAIKAN MISI AKU HARI NI..........

Walaupun terasa letih yang teramat sangat..tapi aku harus kuatkan semangat, dari pagi hingga ke petang asyik duk mengadap pc ni ..butir mata aku ni dah rasa bengkak dan berpinar-pinar...huhu..tapi misi harus diteruskan.....sapo kato mengajar ni senang wei....susah jugak ianya amat memerlukan kesabaran yang amattt tinggiiiiiiii!!!!!...

Sesungguhnya aku amat berbangga dengan mereka yg menjadi guru, kerana.....disebalik nama guru itu bukanlah hanaya sekadar mengajar..tetapi tersirat seribu pengertian..untuk itu kepada semua pelajar ataupon bekas-bekas pelajar..hargailah guru anda.....!!
Sebenarnya jugak mata aku berpinar-pinar ni...salah satu sebab jugak aku asyik duk mengadap FB dan blog ni..almkalumlah orang baru pandai lah katakan...!!bak kata orang seperti kera baru mendapat bunga..hehehehe!!!jgn salah tafsir..aku bukannya kera.... huhu...
walaupon letih........ semangat untuk 'mengupdate' blog ni berkobar-kobar....lagipon aku x boleh nak balik umah lagila....hubby aku takder dia ke jeli ada hal......kunci rumah ada dgn dia lupa anak ambik..so aku kat cc lagilah ni....bertemankan sorang customer yg tengah menggunakan internet....nanti tinggallah aku sorang2....jap lagi aku pon anak balik jugakla.....nak p ronda pasar malam..setiap selasa mesti ke pasar malam....saja nak cari makanan sikit..lagipon nak masak dah tak larat....
Kita berbalik pada citer guru nilah yea!!!...menjadi guru ni sebenar nya menjadi salah satu impian akulah....tapi tak kesampaian..maklumlah masa belajar dulu asyik duk main-main....so org dapat 'molek' STPM aku sekadar ok je....Tapi Alhamdulillah....ada program KPLI yg menempatkan pelajar lepasan ijazah utk menceburi bidang perguruan...seperti siswasah yg lain aku pon tidak mahu ketinggalan untuk merebut peluang yg ada....tapi semuanya hampa belaka...........korang tahu tak??????...aku ni dah 6 kali pohon..tapi x dapat2..malu nak citer kat orang..tapi nak buat camner..itulah hakikatnya...bukanya senang sekarang......tapi takper aku sabar..sabar dan tetap sabar........buat kawan-kawan yg sudah berjaya menjadi guru melalui Kursus KPLI ini TAHNIAH!!!semoga kalian akan menjadi seorang pendidik yang berjaya mendidik anak bangsa untuk berjaya....

Sunday, January 17, 2010

AKHIRNYA....

Aku berjaya buat blog ni....tima kasihlah kepada kawan aku yg sorang tu ( mekda) sebab ajar aku......betul lah katamu ni wei..bila dah panda rasa toksir tutup...hehehe...tapi aku ni tak pandai nak mengarang dan buat ayat2 power-power.....ni tengah ada kelas komputer ni..tapi sempat lagi aku duk mengadap blog ni....tapi takper budak2 tu tengah kusyuk buat latihan....



Hari ni..group kul 1.00 tgh - 3.00 ptg ada dua orang student yg tak datang..yg sorang tu dah call bgth x dapat datang ada hal..tapi yg sorang lagi tu, tak th knp...



Ini plak..beberapa customer sedang menggunakan internet...hari ni tak berapa ramai orang..so aku boleh menjalanklan tugas aku dgn aman dan tenang....





Saja je aku masuk kan gambar ni..inilah server yg mengawal semua pc di sini....saper2 yg nak guna internet, nak main game atau nak print...kena berurusan di sini...huhu....

SEMPAT LAGI....


BerAksi sebelum ke sekolah ni....tengah duk mujuk lepas mandi dan pakai baju..biasalah dia susah nak mandi pagi...





Perasan tak???tengok rambut tu...dia suruh aku buat feksyen "rambut tajak"..nak sama dengan rambut Awal Shaari katanya...dia minat sangat dgn Awal, katanya Awal handsome..hehehe..kecik2 dah pandai nak bergaya....



Tengok saper tu......semestinya duk tgk aku lah ni..tengak ambik gambar dia..huhu....





Ni aksi cicakman katanya...hari ni sepatutnya dah kena pakai uniform sekolah..cikgu dah bagi semalam..dia lupa nak bgth aku...papa dia pon sama x ingat nak bgth aku...pg td baru tgk ada baju dlm almari....so tak sempat nak outer sebab seluar dia terlalu labuh.......jadi pakai baju biasa lagi hr ni....

HARI INI.................

Hari ni pagi2 lagi aku  bangun , macam biasalah...tauke kuihlah katakan...kena bangun pagi nak memproses
apa yg patut....disebabkan hari ni cik abe aku nak kena g kb hantar mama dia kat hospital USM,so aku kena buat sorang-sorang...., dan aku kena siapkan putera sulongku untuk ke sekolah...selalu cik abe aku yg mandikan dia dan suapkan breakfast utk dia..tapi hari ni semuanya aku kena buat..selesai semuanya aku ke sekolah hantar anak dan kerumah mertuaku untuk tukar kereta.....tanpa ku sedari dalam perjalanan balik...tengok2 atas kereta aku terpakai selipar org lain....dahlah selipar org ... selipar "jepun" plak.....heheh....( rasa nok suko pon ada)....hahah!!!!

Tuesday, January 12, 2010

LEMBARAN 2010

Setahun sudah berlalu..Januari muncul kembali dia alaf 2010, rasa macam baru semalm di thn 2009..adui....kejap sungguh masa silih beganti..rasanya banyak lagi yang belum tercapai...camner ek??? umur pon semakin meningkat ....sekarang ni aku berada dalam lingkungan usia 30 an...oh sudah tua rupanya aku...!! hehhe... macam tak percaya plak..rasanya macam baru berusia 20 an...Tak dinafikan aku bahagia dengan kehidupanku sekarang, walaupun tidak mewah, tidak kaya..tapi hidup dalam kesederhanaan cukup memberi erti dalam hidup ini...cuma aku ingin menjadi seorang wanita yg berkerjaya...dan berjaya dalam hidup....Tidak salahkan keinginan ku itu????Aku tahu mungkin belum tiba masanya lagi..insyaallah berkat usaha dan doa ..suatu hari apa yang aku hajati akan tercapai....Mudah-mudahan Allah mempermudahkan segala urusanku...
Di usia ini banyak lagi impian ku yang terkubur...yang belum terlaksana...........apakan daya aku tidak berdaya...sesungguhnya aku berserah kepadamu Ya Tuhan ku...kekadang perasaan cemburu datang tatkala melihat kawan2 lama yang sudah mempunyai pekejaan yg tetap..tapi aku masih begini..dan terus begini....Kecewa...putus asa....bimbang...mengharap semua perasaan bercampur aduk bila memikirkan tentang masa depan....Mempunyai kelulusan yang tinggi tapi tidak semestinya mendapat seperti yg diimpi...itulah adat duniawi.


Semoga di lembaran 2010 akan memberi kehidupan yg lebih bermakna dalam hidup ku...Janjiku akan menjadi seorang isteri yg taat, ibu yang baik dan sahabat yg setia....Apa yang berlaku telah ditentukan oleh nya ,...Sesungguhnya aku REDHA dengan ketentuan DaripadaNYA...Mungkin ada rahmat disebalik kejadian ini....Ya ALLAH aku Pasrah dengan ketentuan mu...

HARI YG BAHAGIA




Tanggal 21 Januari 2004 aku mengakhiri kehidupan bujang ku ...yealah sudah di takdirkan akhirnya aku telah pon bertemu jodoh dan menjadi isteri kepada seorang jejaka yang bernama AZIZEE AZIZ. Hampir 6 tahun melayari kehidupan berumahtangga bersamanya, aku bahagia dan aku telah dikurniakan seorang cahayamata yang sudahpon berusia 5 thn ..AZNOR MIFZAL nama di beri...itulah tanda cinta hasil daripada perkahwinan kami...kehadirannya amat memberi erti bak kata orang "anak itu penyeri keluarga" ............







AZNOR MIFZAL sudah pon ku hantar ke tadika..begitulah tanggungjawab seorang ibu untuk memberi pendidikan yg cukup untuk anaknya..baru ku sedar begitulah jua penat lelah ibu untuk membesarkan aku dan adik-adik...apabila menjadi ibu barulah kita dapat merasai apa yg ibu lalui....Sebagai ibu semua inginkan yang trebaik untuk anak mereka..dan begitu juan aku, sentiasa mengharapkan yang terbaik untuk anak ku...Semoga suatu hari nanti dia akan menjadi seorang anak yang soleh dan berjaya di dunia mahupon di akhirat...Buat suami tercinta..terima kasih kerana kehadirannmu amat memberi erti dalam hidup ini..sesungguhnya aku bahagia bersama mu.................

MENYELERAKAN






Sedap......sampai menjilat jari..percaya tak ini hasil masakan dari tanganku sendiri..mcm yg order dari kedai plak....Macam biasa aku ni suka masak-masak time free..kebetulan mak mertua aku datang ke rumah jadi sambil2 masak utk diorang...bila kita memasak untuk someone dan habis...........rasa suka sangat kan????seolah-olah apa yg kita masak tu sedap sangat...( kita perasan kot)...biar ianya x sedap pon...huhu..macam2 aku ni...tapi yang pastinya kita puassss.....dan kenyangg..

TRAGEDI YANG TAK DISANGKA-SANGKA

Macam-macam yang terjadi...semasa aku di cc tadi..tiba-tiba ada sorang budak tu terkantoi...dia cuba mencuri peralatan komputer.,nasib baiklah adik ipar aku sempat perasan dengan mamat tu....yang tak disangka-sangkanya rupa mamat tu punyalah baik...dengan air muka yang "berjurus" ..rupa apon ada...mencuri...!!!adui...sayang sekali ..umur baru nak masuk 18 thn..macam-macam yang berlaku...sedih jugak melihat sikap remaja di zaman sekarang...

SEHARIAN DI PUSAT KOMPUTER

Hari ini sudah masuk hari yang ke 2 aku menjadi cikgu yang tidak bertauliah....mengajar budak yg ambik kelas komputer..my hubby buat kelas untuk belajar komputer, so aku tolong dia lah untuk ajar budak2 tu...kalau nak upah orang nanti nak kena bayar gaji..so kalu aku yg ajar untunglah kan???aku lah yg dapat gaji,,,

Berbalik pada kelas komputer..penat jugak ajar budak-budak ni..yealah aku ingat di zaman IT yang serba moden ni..semua budak2 dah pandai dan expert bab-bab It ni..tapi sangkaan ku meleset ada jugak yang tak pandai langsung....ada sorang student tu..dia tak pandai pon camner nak taip guna huruf besar....aku x salahkan diorang....ada sesetengah tu tak pernah sentuh komputer..nak buat camner kan??

Apapon berbekalkan ilmu dan pengetahuan yang ada ..aku cuba untuk memberi yang terbaik kepada mereka semua..semoga mereka cepat paham dan boleh aplikasikannya..........Aminn..


Friday, January 8, 2010

FIRST DAY MIFZAL KE SEKOLAH...

adui........penat sunggoh p hantar ank ku yg sorang ni ke tadika...tak mau dudukla...terpaksalah aku tunggu...tapi utk hari ni je......bukannya apa dia manja sangat..almaklumlah org takdok adiklah katakan....aku berharap sangat, lepas ni dia tak meragam lagi....




Masa beratur nak balik ni!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP TEN MEMBER VISIT

Laguku

Kau yg merubah segalanya..
kau sebenarnya yg mencuri hati
aku yg masih meratapi kehancuran
cinta lalu yg tak kesampaian

Apakah aku yg terburu-buru
cuba melupakan peristiwa lalu
atau mungkinkah ku terpesona
pada kejujuran yg engkau berikan

Tercipta suatu ikatan ...
Yg kita bina dari kehancuran
Masa silamm.....
Oh tuhan...
Kau restukanlah cinta indah
bagai pelangi kekal abadiey

Masih jauh sayang perjalanan kita
Pasti ada yg beronak duri
Namun tiada yg berubah rasa
Kerna ku tahu kau saja di hati..