Saturday, March 19, 2011

Jom MaiN MaSak2 ..


Jom masak Murtabak Maggie,...bila tengok dalam Facebook yg Cikgu Ieda postkan nampak macam sedap jer..tu aku pon try search kat internet & ambik resepinya...
tapi aku ubahsuai sikit, tambah isi ayam yg dicincang  + carrot dipotong kecik2..
sedaplah jugak..kalu ada mayonis @ cheese lagi sedap rasanya.....try lain kali plak...
ada yg tanya mkn dgn nasi ataupon mkn mcm tu jer...
bagi aku mkn dgn nasi pon boleh. Nak mkn begitu pon ok jugak....
Tapi tadi aku mkn dengan nasi + sup ayam....


 Bubur ni aku buat masa hari jumaat lepas,
ingat nak g letak kat pasar tani tapi tak sempat nak masukan dalam plastik, so aku mkn jer...
memandangkan ada byk aku bagi jer kat jiran sebelah....
kalu tak confirm x habis & membazir...

Kuih lapis ni pon sama, gara2 lembik tak jadi nak bawa ke pasar tani..
tak tahulah naper leh jadi lembik ..dah ikut sukatannya dah...tapi still lembik, 
mungkin tak cukup masakagaknya..tapi rasanya sedap jgk...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP TEN MEMBER VISIT

Laguku

Kau yg merubah segalanya..
kau sebenarnya yg mencuri hati
aku yg masih meratapi kehancuran
cinta lalu yg tak kesampaian

Apakah aku yg terburu-buru
cuba melupakan peristiwa lalu
atau mungkinkah ku terpesona
pada kejujuran yg engkau berikan

Tercipta suatu ikatan ...
Yg kita bina dari kehancuran
Masa silamm.....
Oh tuhan...
Kau restukanlah cinta indah
bagai pelangi kekal abadiey

Masih jauh sayang perjalanan kita
Pasti ada yg beronak duri
Namun tiada yg berubah rasa
Kerna ku tahu kau saja di hati..