Tuesday, January 18, 2011

~Dari Dapurku~



Tak tahu apa nak buat..boring duduk kat umah, jadi aku terpikir apa salahnya kalau aku 'POST' kat sini menu masakan aku semalam..opsss..jangan salah anggap pulak bukannya nak menunjuk2 just nak 'sharing' dengan kawan2 ...
Emmmmmm..
nak sharing2 lah plak...macam CHEF Wan ...walupon aku bukanlah Chef Wan
tetapi percayalah kawan2 ..masakan ku sedappp...kui3xxxx...( perasan sendiri )
semalam aku cuma sempat masak kerabu pucuk paku dengan ayam masak kicap jer...tu pon last munite!!

Memandangkan waktu tengahari aku tak masak ..
jadi kenalah masak utk mkn mlm, biasanya menu tengahari akan di bawa ke mlm...sebab aku sengaja masak lebih...taklah susah pyh lg sebelah petang cuma msk nasi jer...

Kali ni tak payah susah payah nak buat kerabunya..
kerana kerabu utk nasi kerabu yg kelmarin masih ada..aku cuma kena tambah santar jer..
dan gaul bagi rata...srnang keje!!!!

Yang ni pula ayam masak kicap..
goreng simple2 jer..nak habiskan stok ayam kat dalam peti...
yang ni fovourite my hubby biasa kalu masak ayam kicap ni dia suruh letak bawang besar banyak-banyak....lagi sedap...

Nasi kerabu ni menu kelmarin...
tak sempak nak post so, tumpang lalu kat sini...hihi....biasanya nasi kerabu nasinya bewarna biru..tetapi aku buat warna kuning sebab takder bunga utk buat nasi kerabu jd biru...
jadi aku guna serbuk kunyit...
kalau kat 'kelate' kebanyakan kat kedai2 pon diorang guna pewarna kuning...kalau buat nasi putih pon ok jugak..


Berakhirlah menu masakan aku kali ini...
walupon aku bukanlah seorang tukang masak yg terkenal..tetapi cukup berpuas hati & berbangga memasak untuk keluarga,...tetapi kadangkala cik hubby ada jugak cakap.." mama ni dah boleh buka restoran" dan lulus lah katanya....hehehe....sekali sekala mendapat pujian dari suami.....kembang & berbunga-bunga hati.......takpelah tak buka restoran pon..cukup memasak untuk diri sendiri & keluarga tercinta...tetapi kepada kawan2 yg ingin merasa jemputlah datang ke rumah...!!!kedatangan anda amat di alu-alukan....

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP TEN MEMBER VISIT

Laguku

Kau yg merubah segalanya..
kau sebenarnya yg mencuri hati
aku yg masih meratapi kehancuran
cinta lalu yg tak kesampaian

Apakah aku yg terburu-buru
cuba melupakan peristiwa lalu
atau mungkinkah ku terpesona
pada kejujuran yg engkau berikan

Tercipta suatu ikatan ...
Yg kita bina dari kehancuran
Masa silamm.....
Oh tuhan...
Kau restukanlah cinta indah
bagai pelangi kekal abadiey

Masih jauh sayang perjalanan kita
Pasti ada yg beronak duri
Namun tiada yg berubah rasa
Kerna ku tahu kau saja di hati..