Sunday, February 6, 2011

Acara Melipat Kain...

Dalam banyak2 keje umah..keje ni lah yang paling malas aku buat,
melipat kain ni bukannya lama pon sebenarnya..nak tak nak kena buat jugak...yealah kalau tak saper lagi yg nak tolong buatkan...
Melipat kain ni pon nak kena ada kesabaran yang tinggi jugak...

*
*
*

Nak mula tu yg susah, tapi kalu dah start buat ok jer...
kena ambik 'mood' dulu, org kata....
Hari ni mood aku agak baik dan rasa rajin,
tak rajin apernya bila dah tengok takder kain dah di atas almari...
jenuh nak mencari dalam raga yg bertimbun-timbun ni...

Ha3xx...ambik kau!!( byknya mak hoi...)
jgn terkejut plak tengok kain yg bertimbun-timbun tak dilipat nih,..
rasanya kalu nak menyorok kat dalam tu pon boleh,
tapi yg paling sennag nya, segala baju & seluar yg boleh disangkutm, aku just sangkut jer, bukannya apa jimat masa & tenaga...nak ambik pon senang...


Akhirnya siap jugak kain yg aku lipat..
nanti kalau dah diletakan di dalam almari,
rasanya taklah tersusun macam tu dah..
maklumlah kalau ank aku ambik baju dia main tarik2 jer.,..habis berselerak baju..

*
*
*

Bila semua kain2 dan baju2 siap dilipat terasa begitu leganya hati aku ni..
bukannya apa kalu setiap kali melihat kain2 yg bertimbun dalam raga,
rasa tak tenteram,... berserabut jer....kalau hari2 lipat taklah banyak sangat..tetapi yg jadi macam ni , sebab duk kumpul banyak2..
tapi bila dah makin byk..lagilah malas...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP TEN MEMBER VISIT

Laguku

Kau yg merubah segalanya..
kau sebenarnya yg mencuri hati
aku yg masih meratapi kehancuran
cinta lalu yg tak kesampaian

Apakah aku yg terburu-buru
cuba melupakan peristiwa lalu
atau mungkinkah ku terpesona
pada kejujuran yg engkau berikan

Tercipta suatu ikatan ...
Yg kita bina dari kehancuran
Masa silamm.....
Oh tuhan...
Kau restukanlah cinta indah
bagai pelangi kekal abadiey

Masih jauh sayang perjalanan kita
Pasti ada yg beronak duri
Namun tiada yg berubah rasa
Kerna ku tahu kau saja di hati..