Thursday, February 17, 2011

Nasi Air Campur


Terbang tinggi si burung kenari
Singgah sebentar disebatang dahan 
Jomlah singgah di blog aku ini
Semoga anda tidak lah bosan

Sayang sayang si burung kedidi
Terlepas sudah terbang melayang
terciptanya resepi nasi air ini
khas buat ank tersayang


ops...jgn close this window, anda masih lagi dalam Blog Keluarga ku Syurgaku...
bukannya dalam blog Pantun Yer.!!!hi3x..sajer jer nak tukar angin..
berpantunlah plak!!Amacam...ada talent tak aku berpantun...
Sebenarnya nasi air ni aku buat utk ank teruna aku,..ni menu semalam..disebabkan dia demam jadi aku masaklah nasi air ni utk dia..bagi selera dia mkn sikit..Kalau nak cuba bolehlah..resepi di bwh ni..


Resepi

Bahan2nya

Beras ( direbus sampai lembik )

Bwg putih 2 ulas
Bwg Merah 2 ulas
Sedikit halia
Ayam, Udang, Isi ikan , Hotdog ( Kalau x suka hotdog, x masuk pon takper)
daun sup & daun bwng, serbuk lada sulah
Air secukupnya

Cara-cara
Tumis bawang putih, bwg merah halia hingga naik bau, masukan bhn luk tadi & masukan air bg mendidih.
Setelah kesemua bhan2 td nampak empuk bolehlahdimasukan perisa secukup rasa.kemudian boleh  angkat dan di campurkan dgn nasi tadi.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP TEN MEMBER VISIT

Laguku

Kau yg merubah segalanya..
kau sebenarnya yg mencuri hati
aku yg masih meratapi kehancuran
cinta lalu yg tak kesampaian

Apakah aku yg terburu-buru
cuba melupakan peristiwa lalu
atau mungkinkah ku terpesona
pada kejujuran yg engkau berikan

Tercipta suatu ikatan ...
Yg kita bina dari kehancuran
Masa silamm.....
Oh tuhan...
Kau restukanlah cinta indah
bagai pelangi kekal abadiey

Masih jauh sayang perjalanan kita
Pasti ada yg beronak duri
Namun tiada yg berubah rasa
Kerna ku tahu kau saja di hati..