Wednesday, May 4, 2011

Alkisahnya.... Hari sabtu lepas 1mei 2011 aku g dengar taklimat utk sambung belajarlah konon2nya.Yang dianjurkan oleh Yayasan Islam Kelantan ( YIK )member aku ada bgth kalau saper2 nak sambung Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah , bolehla datang...Jadi aku bersama Cik Hubby & anak2 pagi2 lagi bertolak...dengan penuh semangat nih..siap bawa si kecik sekali..

Jenuh jugak duk ulang alik dari dewan ke tempat parking kereta...bukannya aper si kecik aku tinggalkan dalam kereta adik yg jaga..tapi biasalah diakan nyusu badan..so nak kena bg susulah...taklimat start kul 11..kira lama jugak lah menunggu..ingatnya nak datang lewat..tapi pendaftaran kul 8.30pg  tu yg kena datang awl....
Sambil-sambil tu sempatlah jugak snap gambar 2 3 keping sekitar kat bangunan YIk ni....itupon anak sulong aku yg tuykang ambiknya....hi3x..kira oklah jugak dapatlah aku selitkan kat sini...




Itu sajerlah gambar yg sempat aku ambik.... kalu ikutkan memangnak  posing lagi..tapi mcm biasalah Cik hubby aku ni bukannya sporting sangat...tambah2 masa ni si kecik meragam..laparlah agaknya..bercampur dgn mengantuk nak tidur...
Berbalik pada cerita taklimat tadi sebenarnya...sebenarnya DPLI yg dianjurkan oleh YIK adalah kerjasama dengan UPSI..saper yg nak belajar kenalah tanggung kos sendiri...and then yg bekerja tu bolehlah buat personal loan...yurannya selama setahun sebanyak rm 11,000...rasanya aku nak kena pikir dulu ..tapi borang dah diisi dan dihantar..bukan main lagi semangatnya.....balik umh pikir 2 kali nak ke tak nak...Bukannya aper, sekarang ni dalam proses nak bina 'teratak impian'..byk jugak nak kena pakai duit..Aduhai..sana duit sini duit..nampak gayanya......tak jadi nak sambung nih!!lagipon penyelaras cakap tak menjaminkan kerja mcm yg kita belajar DPLI anjuran KPM..tu yg jadi serba salah.....Tapi..kalu tak masuk kan, takut menyesal plak...kalau tahun depan ada lagi takper..takut dah tak der dah!!!!!...Ya Allah berilah petunjuk Mu..

Selesai sudah taklimat, ajak cik hubby g KB Mall..tak rancang nak pergi, last munite...tak sangka ada sales...murah2 giler baju2 baby.. dahla aku x bawa duit mas...duit perak pon x berapa nak ader nih...nak shopping camner ni???..hihi3x...apapon sempatlah jugak beli beberapa helai baju utk baby..Sebelum balik sempat jugak kitaorang makan tengahari kat MC D...inilah rutin kalau pergi Kb..yealah kat Tanah Merah manalah ader MC D..( darat jah bunyinya )...hi3x...tapi..sayangnya...tak sempat nak ambik gambar...Lebih kurang 3 lebih kita sampai umah...ooohhh..hari yg sungguh memenatkan...
 

2 comments:

Anonymous said...

sy pn g gak aritu...bkali2 pk lg nh...huhu

ImanZulaikha said...

Salam, sy pun ada dgr jugak psl ni..so awk msk x dpli under upsi dan yik tu? Hrp awk bls sbb nk tau sgt...pengambilan terbaru kena daft hr sbtu ni tp bkn sethn tp 2thn stgh...still pk nk g ke x sbb tkt x menjamin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

TOP TEN MEMBER VISIT

Laguku

Kau yg merubah segalanya..
kau sebenarnya yg mencuri hati
aku yg masih meratapi kehancuran
cinta lalu yg tak kesampaian

Apakah aku yg terburu-buru
cuba melupakan peristiwa lalu
atau mungkinkah ku terpesona
pada kejujuran yg engkau berikan

Tercipta suatu ikatan ...
Yg kita bina dari kehancuran
Masa silamm.....
Oh tuhan...
Kau restukanlah cinta indah
bagai pelangi kekal abadiey

Masih jauh sayang perjalanan kita
Pasti ada yg beronak duri
Namun tiada yg berubah rasa
Kerna ku tahu kau saja di hati..